Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mini Pavlova s čokoládovou ganache

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 130 minut

Mini Pavlova s čokoládovou ganache - postup přípravy

Jedním z nejluxusnějších dezertů, který vás napadne, bude jistě Pavlova, kombinace křehkého korpusu a lahodné čokoládovo-smetanové náplně je prostě neodolatelná. Podle receptu paní Jany Podolákové Burkartové Pavlovy navíc zvládne upéct i každý začínající cukrář.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Mini Pavlovy

Čokoládová ganache

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Bílky oddělené od žloutků smíchejte s cukrem a dejte do misky nad vodní páru. Promíchávejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.

2. KROK

Směs sejměte z horké páry a šlehejte na střední rychlostní stupeň asi 5 minut. Poté zvyšte rychlost a šlehejte dalších 5-7 minut, dokud bílková směs není tuhá a lesklá.

3. KROK

Plech vyložte pečicím papírem. Na ten, pomocí cukrářského sáčku stříkejte Pavlovy dle požadované velikosti. Stříkejte od středu, kolem dokola, dvě patra po obvodu do výšky

4. KROK

Pečte, spíše sušte, v troubě předehřáté na 100 °C po dobu asi 2 hodin. Poté troubu vypněte a nechte v troubě vychladnout a zcela ztuhnout.

5. KROK

Na čokoládovou ganache rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády metličkou vešlehejte půl kelímku tučné zakysané smetany. Pokud máte, můžete přidat také lžičku růžového sirupu.

6. KROK

Zcela vychlazenou ganache stříkejte do zchladlých korpusků pomocí cukrářské špičky. Dozdobte rozpuštěnou čokoládou a kousky ovoce.

7. KROK

Tip od paní Podolákové Burkartové: Směs z bílků můžete na plech nastříkat také do jiných tvarů a ty následně slepit a dozdobit čokoládovou ganache.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů