Pečená vepřová žebírka v medové marinádě - postup přípravy
Upéci dokonalá vepřová žebírka nemusí být žádné umění, když máte ten správný recept na marinádu. Svůj osvědčený recept nám poskytla paní Hana Petrášová.
Ingredience
V míse smíchejte med, sladkou chilli omáčku, ocet, sójovou omáčku, hrubozrnnou hořčici, sůl a na menší proužky nakrájenou cibuli. Pečlivě promíchejte. Očistěte žebírka a naporcujte je na menší části. Poté je dejte do marinády, přikryjte a nechte marinovat v lednici 24 hodin.
Dejte směs do pekáče, případně na vyšší plech, který přikryjte alobalem, a vložte ho do předehřáté trouby na 170 °C. Maso pečte 60 minut přikryté, poté ho odkryjte, teplotu zvyšte na 180 až 190 °C a pečte zhruba další hodinu, záleží na vaší vlastnostech vaší trouby. Během druhé fáze pečení můžete žebírka ještě potřít medem.