Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polomáčené oválky v čokoládě

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Polomáčené oválky v čokoládě - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na křehké polomáčené oválky v čokoládě, které jsou velmi snadné a zaberou vám jen chvíli. Ozdobit je můžete mandlemi, pistáciemi nebo lyofilizovaným ovocem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s vanilkovým cukrem a cukrem do pěny. Postupně přilívejte slunečnicový olej a přidejte špetku soli. Poté vše důkladně promíchejte.

2. KROK

Poté přidejte prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte nastrouhanou citronovou kůru a ze směsi vypracujte hladké těsto.

3. KROK

Z těsta vytvořte malé oválky, které přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je v troubě předem vyhřáté na 170 °C po dobu 20–25 minut, dokud nejsou zlatavé.

4. KROK

Poté oválky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Po upečení namočte polovinu oválku do rozpuštěné hořké čokolády a posypte je nasekanými mandlemi nebo pistáciemi.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette arabe facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů