Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Burisonové hrudky

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Burisonové hrudky - postup přípravy

Nadýchané burisony, strouhané tatranky a spousta lahodné čokolády, to jsou ingredience dalšího druhu vánočního cukroví, které nesmí na vašem svátečním stole chybět. O recept na něj se s námi podělila paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do hluboké mísy nasypejte burisony, přidejte k nim nasekané ořechy, rozinky a tatranky, které předem nastrouhejte na hrubém struhadle. Sypkou směs promíchejte a na chvilku ji odložte stranou.

2. KROK

Oba druhy čokolády nalámejte do malého kastrůlku, přidejte k nim máslo a dvě lžíce vody a za stálého míchání nechte směs rozpustit na hladkou a lesklou tekutinu. Tu nalijte do burisonové směsi a dobře promíchejte.

3. KROK

Z lepkavé hmoty odebírejte dvěma lžičkami kousky, které vkládejte do papírových košíčků. Vyrovnejte je vedle sebe na tácek či na mřížku a nechte v chladu ztuhnout. Burisonové košíčky můžete ihned podávat, anebo je uložte v krabici na suché, chladné a temné místo.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů