Burisonové hrudky

i Zdroj fotografie: Romana Važanská
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Burisonové hrudky - postup přípravy

Nadýchané burisony, strouhané tatranky a spousta lahodné čokolády, to jsou ingredience dalšího druhu vánočního cukroví, které nesmí na vašem svátečním stole chybět. O recept na něj se s námi podělila paní Romana Važanská.
1. KROK

Do hluboké mísy nasypejte burisony, přidejte k nim nasekané ořechy, rozinky a tatranky, které předem nastrouhejte na hrubém struhadle. Sypkou směs promíchejte a na chvilku ji odložte stranou.

2. KROK

Oba druhy čokolády nalámejte do malého kastrůlku, přidejte k nim máslo a dvě lžíce vody a za stálého míchání nechte směs rozpustit na hladkou a lesklou tekutinu. Tu nalijte do burisonové směsi a dobře promíchejte.

3. KROK

Z lepkavé hmoty odebírejte dvěma lžičkami kousky, které vkládejte do papírových košíčků. Vyrovnejte je vedle sebe na tácek či na mřížku a nechte v chladu ztuhnout. Burisonové košíčky můžete ihned podávat, anebo je uložte v krabici na suché, chladné a temné místo.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 178 hlasů
Nahlásit chybu
59 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt