Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý jahodový koláč z pánve

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlý jahodový koláč z pánve - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na slavný jahodový koláč z pánve, který připravíte během pár minut. Podávat ho můžete samotný, s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do pánve nasypte 15 g cukru a nechte ho rozpustit. Mezitím do mísy rozklepněte vejce, přisypte do něj cukr a obě suroviny vyšlehejte.

2. KROK

Do směsi vlijte mléko a rostlinný olej. Poté do ní přisypte hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymíchejte hladké těsto.

3. KROK

Do rozpuštěného cukru přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Poté na něj nasypte jahody a promíchejte je. Následně na ně nalijte vzniklé těsto a rozprostřete ho po celé ploše.

4. KROK

Koláč smažte pod poklicí na mírném ohni přibližně 15 minut. Poté ho otočte a smažte ho dalších 5 minut.

5. KROK

Upečený koláč vyklopte na talíř, posypte ho moučkovým cukrem a nakrájejte ho na kousky. Servírovat ho můžete samotný, s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rychlé dezerty zde

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů