Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční medové šišky s perníkovým kořením

2,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vánoční medové šišky s perníkovým kořením - postup přípravy

Rozzařte váš vánoční stůl originálním cukrovím v podobě vánočních medových šišek. Vypadají nádherně a díky své vůni u vás doma vykouzlí skutečnou sváteční atmosféru.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Těsto

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem, solí a medem. Poté, co se ingredience propojí, přidejte změklé máslo a perníkové koření se sušenou pomerančovou kůrou a vanilkovým cukrem.

2. KROK

Vše zamíchejte, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s práškem předem prosejte a přidejte ji do směsi nadvakrát.

3. KROK

Z těsta odtrhávejte malé kousky, ze kterých vytvarujte kuličky o průměru 3 cm. Z nich vytvořte válečky připomínající tvar šišek.

4. KROK

Pomocí lžičky na válečcích vytvořte několik rýh připomínajících šupiny šišky. 

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít k dispozici těsto.

5. KROK

Šišky odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem potřete je rozšlehaným vaječným žloutkem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.

6. KROK

Vánoční medové šišky nechte vychladnout a uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a chladném místě.

Tip: Cukroví servírujte posypané moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů