Vepřové měšce s žampiony a slaninou - postup přípravy
Pokud hledáte pokrm, kterým byste zaujali na první pohled, připravte si vepřové měšce. Maso je křehké, šťavnaté a obsahuje náplň plnou chutných ingrediencí. Pokrm navíc vypadá velmi zajímavě.
Základ
Zdobení
Omáčka
Plátky slaniny přeložte přes sebe do kříže tak, aby vám vzniklo 8 křížů. Maso nakrájejte na 8 plátků o šířce přibližně 1 cm. Plátky masa jemně vyklepejte přes sáček.
Poznámka: Sáček pomůže ochránit strukturu masa před poškozením a zabrání vystřikování šťávy po okolí.
Na každý kříž ze slaniny položte jeden plátek masa. V pánvi rozehřejte olej a přibližně 1 minutu na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli. Poté do pánve přidejte omytou a nakrájenou chilli papričku a smažte další 1 minutu.
Následně přidejte omyté a nakrájené žampiony a vše zalijte citronovou šťávou.
Poznámka: Polovinu omytého citronu, ze kterého jste vymačkali šťávu, vložte do pánve v celku a vše vařte 10 minut.
Ingredience v pánvi ochuťte solí, pepřem, vše přendejte do mísy a přimíchejte nastrouhaný sýr. Vzniklou směs položte vždy do středu každého plátku masa, které uzavřete pomocí slaniny.
Tip: Místo Goudy můžete použít jiný oblíbený sýr.
Dvě cibule nakrájejte na kolečka, která položte na každý kousek zabaleného masa tak, aby vznikl měšec. Takto postupujte u všech kousků mas.
Poznámka: Kolečko bude držet slaninu pohromadě, aby se pokrm neotevíral.
Měšce pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Zatím v míse smíchejte ingredience na omáčku.
V míse smíchejte jogurt s hořčicí, kečupem a citronovou šťávou. Přidejte nakládané okurky nakrájené nadrobno, směs ochuťte sušeným česnekem a mletou paprikou. Vše zamíchejte a omáčku podávejte společně s upečenými vepřovými měšci.
Tip: Pokrm můžete servírovat pouze s omáčkou, ale můžete k němu přidat ještě oblíbené pečivo nebo jinou přílohu, jako jsou například brambory.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Meat Recipes