Vepřový gyros s tzatziki a hranolky - postup přípravy
Připravte si šťavnatý vepřový gyros podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Pokrm obsahuje křehké maso, osvěžující tzatziki a úžasně křupavé hranolky.
Maso
Tzatziki
Hranolky
Na smažení
Jogurt smíchejte s nadrobno nakrájenou salátovou okurkou, prolisovaným česnekem, solí, nasekaným koprem a pepřem.
Tzatziki dejte vychladit a mezitím zpracujte maso. To nakrájejte na krátké tenké proužky, které smíchejte s kořením Gyros a olejem. Směs zakryjte potravinovou fólií a vložte ji na 2 hodiny do lednice.
Po dvou hodinách smažte maso na rozpáleném oleji 6–8 minut ze všech stran, odstavte ho z tepla a poté připravte přílohu.
Poznámka: Je-li to nutné, maso dochuťte solí.
Oloupané brambory nakrájejte na tenké hranolky, které rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem, pokapejte je olejem, osolte je a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut.
Vepřový gyros podávejte s hranolky a vyhlazenými tzatziki.
Tip: Každou porci můžete ozdobit čerstvou zeleninou, jako jsou například cherry rajčata.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem