Vepřové plátky pečené na zelí s rajčetem a sýrem - postup přípravy
Tento recept se bude líbit těm, kteří milují maso a zeleninu. Perfektně se hodí i jako součást dnes tak oblíbené nízkosacharidové, tzv. Low Carb diety. Nepotřebujete totiž přidávat už žádnou přílohu. Namísto ní slouží kus zelí, na kterém se maso peče. To je navíc perfektně ochucené, protože během pečení do něho stéká výpek z masa spolu s kořeněnou marinádou, která tak dokonale prolne celým pokrmem. Ten je navíc velmi snadný na přípravu a zvládne ho každý, kdo je schopen nakrájet maso a zelí. Nic složitějšího v postupu nenajdete.
Ingredience
Oloupanou cibuli nakrájejte na menší kousky, vložte je do mixéru, přidejte dvě vrchovaté čajové lžičky mleté sladké papriky a obojí rozmixujte do jemné pasty. K té pak přidejte čtvrt litru minerální vody a dobře rozmíchejte.
Maso v míse posypejte solí a mletým černým pepřem a zalijte jej směsí minerální vody a pasty z cibule a papriky. Vše promíchejte, aby kořenicí směs obalila všechny plátky masa. Misku zakryjte přilnavou potravinářskou fólií a uložte ji do lednice 1 hodinu marinovat.
Hlávku zelí nakrájejte na plátky silné asi 1 centimetru. Plech na pečení vymažte olejem a vyskládejte na něj zelí. Na každý plátek zelí položte jeden plátek marinovaného masa. Plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte maso se zelím po dobu 35 až 40 minut.
Mezitím nakrájejte rajčata na tenké kulaté plátky a nastrouhejte sýr. Když uplyne doba pečení, vytáhněte plech z trouby, na každé maso položte jeden plátek rajčete a zasypejte ho sýrem. Plech pak vraťte zpátky do trouby na dalších 5 až 10 minut, aby rajče změklo a sýr se roztavil a mírně zezlátl. Hotové maso vyjměte z trouby a podávejte spolu s plátkem zelí.