Rychlé kuře na paprice - postup přípravy
Klasická domácí omáčka s tisíci různých variací a obměn, tentokrát podle osvědčeného receptu od paní Andy Chudobové. Pokud nevíte, co uvařit zítra k obědu, kuře na paprice je jasná volba.
Ingredience
Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a osmahněte ji na oleji dorůžova. Kuřecí maso nakrájejte na menší kostky a přihoďte je do kastrolu s cibulí. Orestujte je dozlatova ze všech stran, podle chuti osolte, opepřete a zaprašte sladkou paprikou a ještě chvíli nechte i s kořením za občasného promíchání opékat. Poté podlijte maso trochou vroucí vody a nechte vařit, dokud maso nezměkne.
Připravte si buďto jíšku, anebo mouku rozšlehejte ve sklenici s trochou vody a touto směsí zahustěte omáčku v hrnci. Nechte chvíli povařit, aby se omáčka dobře propojila, a přilijte celou krabičku sladké smetany ke šlehání. Promíchejte, pár minut povařte, podle potřeby ještě dochuťte, odstavte ze sporáku a podávejte s knedlíkem, rýží nebo těstovinou.