Cuketová buchta s kokosem - postup přípravy
Je obecně známo, že cukety jsou dobré v salátech či různě připravované jako slané pochoutky, ale málokoho napadne, jak lahodné dokážou být i ve sladké buchtě. Pohostěte s ní své blízké a nebudete litovat, recept nám poskytla paní Pavlína Bušová.
Ingredience
Dále
Do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim cukr krystal, obojí společně důkladně vyšlehejte. Cuketu nastrouhejte nahrubo, postupně ji zamíchávejte do těsta spolu s kakaovým práškem, vanilkovým cukrem a polohrubou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Přimíchejte do těsta i strouhaný kokos, jedlou sodu a nakonec rostlinný olej. Nalijte těsto na pekáč a dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Pečte buchtu cca 35 minut a následně počkejte, až trochu vychladne a bude vlažná. Potřete ji marmeládou a připravte polevu. Do menší misky rozlámejte na kousky čokoládu na vaření. Smetanu přiveďte k bodu varu a nalijte ji do misky k čokoládě. Vyčkejte pět minut a poté polevu promíchejte, hotovou ji nalijte na marmeládu. Následně zasypejte buchtu strouhaným kokosem, dobrou chuť!