Rychlá polévka s knedlíčky a zeleninou - postup přípravy
Dopřejte si skvělou chuť rychlé polévky s knedlíčky, která je výživná a dokonale zasytí. Výhodou je rychlá a jednoduchá příprava, která vás vyjde jen na pár korun.
Základ
Knedlíčky
Na smažení
Zdobení
Nadrobno nakrájenou cibuli s najemno nastrouhanou mrkví smažte na rozpáleném oleji s rozpuštěným máslem 1 minutu. Přilijte horkou vodu a směs vařte 5 minut, pod pokličkou.
Mezitím nakrájejte oloupané brambory na kostičky, které do polévky přidejte, společně se solí. Polévku vařte dalších 5 minut a připravte knedlíčky.
V samostatné míse smíchejte vejce s moukou a špetkou soli. Z ingrediencí vypracujte těsto, z kterého vytvořte tenký váleček.
Poznámka: Mouky použijte tolik, aby vzniklo hutné a nelepivé těsto.
Váleček rozdělte na centimetrové kousky, které vsypte do polévky. Tu promíchejte a vařte ještě 4 minuty. Polévku odstavte z tepla a na závěr do ní vmíchejte nasekanou petrželku s jarní cibulkou.
Rychlou polévku s knedlíčky servírujte s trochou zakysané smetany.
Tip: Každou porci můžete podávat s oblíbeným pečivem, díky kterému vás pokrm více zasytí.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Panna Lesia