Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bounty dort z mascarpone a čokolády bez pečení i vaření

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut

Bounty dort z mascarpone a čokolády bez pečení i vaření - postup přípravy

Domácí dezerty a sladkosti inspirované kokosovými tyčinkami Bounty jsou už téměř legendární. Hospodyňky i profesionálové se předhánějí, kdo vymyslí lepší, snazší a zajímavější alternativu komerčních kokosových tyčinek. Vrcholem těchto snah jsou pak různé druhy dortů s kokosem a čokoládou. My vám dnes ukážeme jeden z nich, který patří do kategorie těch jednodušších. Z hlediska chuti ale patří k těm nejchutnějším. Je totiž plný krému ze smetanového sýra a plnotučné šlehačky a zalitý je opravdovou čokoládou.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Nejprve připravte smetanový krém. Do hluboké misky vložte smetanový sýr mascarpone nebo Philadelphia a přisypejte k němu 150 gramů krystalového a deset gramů vanilkového cukru. Elektrickým šlehačem pak začněte na nízké obrátky směs šlehat a zapracujte do smetanového sýru cukr. Pak zvyšte obrátky a pokračujte ve šlehání, dokud směs nezíská jemnou a krémovou konzistenci. Poté přilijte plnotučnou smetanu a pokračujte ve šlehání, dokud se smetana úplně nespojí se směsí v misce. Nyní vsypte do krému strouhaný kokos a s pomocí stěrky ho důkladně rozmíchejte.

2. KROK

Připravte si čtvercovou dortovou formu s odnímatelnými bočnicemi a její dno vyskládejte kakaovými sušenkami tak, abyste vytvořili souvislou vrstvu sušenkového korpusu. Na sušenky vyklopte polovinu smetanového krému, který s pomocí špachtle rozprostřete po celé ploše do rovnoměrné vrstvy. Na krém vyrovnejte druhé patro kakaových sušenek a na ně opět rozetřete druhou polovinu smetanového krému. Takto připravený dort vložte na 30 minut do lednice.

3. KROK

Zatímco se dort chladí, připravte si čokoládovou polevu. Do hluboké misky nalámejte tmavou čokoládu a zalijte ji mlékem. Misku pak vložte do mikrovlnné trouby, kde ji zahřívejte po dobu kolem 5 minut (v závislosti na výkonu vaší mikrovlnné trouby), dokud se čokoláda neroztaví. Poté obě ingredience lžící promíchejte do hladké, lesklé a tmavohnědé hmoty.

4. KROK

Vyjměte vychlazený dort z lednice a celý jeho povrch zalijte čokoládovou polevou, kterou rozprostřete po celém povrchu. Dort pak vraťte zpátky do lednice na dalších 30 minut, aby všechny vrstvy náležitě ztuhly a sušenky se natáhly vlhkostí. Pak už jen nakrájejte dobrotu na obdélníkové porce a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů