Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnková domácí pizza z kynutého těsta

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Hrnková domácí pizza z kynutého těsta - postup přípravy

Domácí pizza je skvělý způsob, jak z běžné večeře udělat opravdový labužnický zážitek. Jednoduchý recept na hrnkové těsto včetně několika tipů na své osvědčené chuťové kombinace nám poskytla paní Andy Březinová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Rajčatový základ

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vlažnou vodu a vlažné mléko. Přimíchejte cukr a rozdrobte droždí. Zamíchejte a několik minut počkejte, než kvásek vzejde. Přidejte olivový olej a nakonec mouku smíchanou se solí. Vypracujte hladké nelepivé těsto, mísu přikryjte a nechte ho kynout zhruba hodinu. Mezitím si připravte rajčatový základ smícháním rajčatového protlaku, česneku a bazalky. Dle chuti jej osolte a opepřete.

2. KROK

Z těsta vyválejte placku podle toho, jaký máte plech, případně jich můžete udělat více. Dejte těsto na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho rajčatovým základem a přidejte zvolené suroviny. Vložte plech s těstem do předem rozehřáté trouby na 220 °C a pečte pizzu, dokud její okraje nezačnou být zlatavé.

3. KROK

Tipy na chuťové kombinace


První z možných variant je spojení šunky, oliv, sýra a rajčat. Dále můžete vyzkoušet zkombinovat turistický salám, sýr, olivy, rajče a papriku. Třetí možností je kombinace sýra, šunky, rajče a jarní cibulky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů