Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí čokoláda hotová za 10 minut

4,3
Komentáře Komentáře
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí čokoláda hotová za 10 minut - postup přípravy

Pokud nezvolíte v obchodě skutečně kvalitní hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa, můžete natrefit na takový produkt, který obsahuje pouze samá „éčka“ a také nezdravý glukózo-fruktózový sirup. Mlsat však můžete o něco zdravěji s domácí čokoládou! Připravte si ji podle tohoto jednoduchého receptu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V hrnci si zahřejte mléko a postupně ho přiveďte k varu. Pak si v hrnku smíchejte kakaový prášek s cukrem a vsypte ho do vroucího mléka.




Neustále směs míchejte, aby se vše důkladně rozpustilo a propojilo. Nakonec do tekutiny vložte máslo, ještě naposled do rozpuštění promíchejte a hmotu odstavte z plotny.

Nyní si k ruce vezměte tvořítko na led a do něj vlijte postupně kakaovou hmotu.

Nechte pak v lednici tuhnout několik hodin, ideálně ale přes noc.

Nakonec vyklopte na talíř a podávejte jako pralinky k šálku oblíbené kávy, kakaa nebo čaje.

Pokud budete chtít svou rodinu a hosty oslnit, můžete své domácí čokolády ještě vylepšit. Do směsi je možné zakomponovat například strouhaný kokos, drcené oříšky (vlašské nebo lískové), či sušené ovoce. Čokoládu je možné rovněž ochutit netradičními esencemi. Použít lze třeba tu levandulovou. Chutná bude stoprocentně i vanilková či rumová. Pro milovníky pikantních pokrmů pak připravte klidně čokoládu se špetkou mletého chilli. Směs bude dokonalá i s kandovanou kůrou z pomerančů nebo citronů.

Možností je opravdu neomezené množství. Stačí jen zapojit fantazii a nechat se jí vést. Pak vykouzlíte ty nejskvostnější domácí pralinky, kterými můžete klidně obdarovat své blízké při každé příležitosti.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů