Zavařené vepřové maso ve sklenici - postup přípravy
I v domácím prostředí si lze snadno zavařit vepřové maso tak, aby vám vydrželo celý rok. Stačí jen dodržet jednoduchý postup.
Ingredience
Maso rozkrojte na kusy, které se vám akorát vejdou do sklenice, na 1 kilo masa by měly vyjít zhruba 3 velké sklenice. Smíchejte si v míse sůl, pepř, sladkou papriku, vegetu a sušený česnek. Jednotlivé kusy masa pak ve směsi obalte a dejte je do čistých sklenic.
Sklenice jen přikryjte víčkem a neutahujte. Dejte je do hrnce vyloženého utěrkou, nalijte vodu do asi tří čtvrtin výšky sklenic a dejte vše vařit. Jakmile voda začne vřít, ztlumte plamen, přikryjte hrnec poklicí a zavařujte maso 3 hodiny.
Dejte do čistého hrnce vepřové sádlo a na malém plameni ho rozpusťte, nesmí se začít škvařit. Maso ve sklenicích během vaření pustilo šťávu, na kterou nalijte sádlo tak, aby maso bylo naprosto celé ponořené. Utáhněte víčka a dejte sklenice na 20 minut zpět sterilovat do hrnce s vodou. Poté sklenice vyndejte, přikryjte a nechte vychladnout. Skladujte je na temném chladnějším místě.
Pokud máte svůj oblíbený rodinný recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Recepty našich babiček.
Videopostup krok za krokem