Domácí vaječné nudle do polévky - postup přípravy
Místo kupovaných polévkových nudlí si můžete doma vyrobit poctivé domácí, ze stejného těsta lze navíc připravit i fleky do šunkofleků. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Ingredience
Na vál prosejte hladkou mouku. Do důlku v ní rozklepněte vejce a přidejte skořápku z jednoho vejce plnou vody. Těsto zpracujte tak, aby bylo hutné a co nejvíce vláčné. Pak ho rozválejte na placku asi 1 milimetr silnou, záleží na vás, jak chcete mít nudle silné. Můžete udělat placek více, aby se s těstem snáze pracovalo.
Placky dejte na ubrousek a nechte je schnout. Po hodině je obraťte a nechte schnout další hodinu. Pak je rozkrájejte na nudle nebo fleky, podle toho, jakou přílohu chcete dělat.
Dejte vařit vodu a přidejte do ní sůl. Do 1 litru vody by jí mělo přijít 20 gramů, upravte podle množství vody. Do vroucí vody vhoďte těstoviny a zamíchejte je, aby se nepřilepily. Vařte je, dokud nebudou akorát měkké. Poté je sceďte, omastěte trochou rozpuštěného tuku a použijte dále dle potřeby.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.