Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Palačinky s vroucí vodou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Palačinky s vroucí vodou - postup přípravy

Na palačinky existuje mnoho receptů. Každý z nich je přitom trochu jiný. Cíl každého z nich je ovšem stejný. Udělat nejtenčí a nejchutnější palačinky, kterými mile a nečekaně překvapíte svého partnera, děti i přátele. S tímto receptem můžete udělat ty nejjemnější palačinky, které se doslova rozpustí v ústech. Palačinky se také neroztrhají, takže do nich můžete zabalit jakoukoli náplň. Ale i bez náplně jsou velice chutné!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do hluboké mísy nasypte mouku, nalijte smetanu, rozšlehejte vejce, přidejte cukr a sůl. Míchejte, dokud nebudou ingredience dokonale spojené. Poté postupně nalévejte vroucí vodu a začněte s hnětením těsta. Poté nalijte olej, promíchejte a nakonec přidejte jedlou sodu a znovu promíchejte. Nyní nechte těsto půl hodiny odpočívat.




Hodně lidí to nedělá a začne palačinky smažit okamžitě, ale těsto byste vždy měli nechat alespoň chvíli odpočinout. Můžete během toho dělat jiné věci, například si trochu poklidit kuchyň.


Olejem vymažte pánev, zahřejte ji a následně začněte tvořit palačinky. Nalijte naběračkou těsto do pánve a zakružte s ní tak, aby těsto rovnoměrně pokrylo dno. Smažte je na silném ohni a sledujte, jakmile okraje spodní hrany zhnědnou, otočte palačinku na druhou stranu. Pro každou stranu stačí přibližně pět až šest sekund. Zvolte náplň dle vlastní chuti a uvážení a užijte si jemné a naprosto vynikající palačinky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů