Margot buchta s pudinkovou náplní - postup přípravy
Recept na margot buchtu nadchne nejen milovníky této sladké tyčinky, ale také všechny, kteří neradi tráví příliš mnoho času v kuchyni. Postup přípravy dezertu podle Youtube kanálu Vaření s Jančou je velmi jednoduchý a buchtu zvládnete upéct už za půl hodiny.
Těsto
Pudink
Zdobení
Polohrubou mouku smíchejte s kypřícím práškem do pečiva. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem do jemné pěny. Do této směsi vešlehejte olej a poté ji vlijte do moučné směsi. Směs znovu vyšlehejte a zapracujte do ní mléko.
Nyní si v rychlosti připravte pudink. Mléko smíchejte s pudinkem v prášku a s cukrem. Vše přiveďte k varu a vařte 1–2 minuty, dokud pudink nezhoustne.
Těsto s moukou nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně jej rozprostřete. Pomocí lžíce na těsto nerovnoměrně nalévejte pudinkovou směs. Poté dejte margot buchtu péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 28 min.
Nyní smíchejte v míse zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a vzniklou směsí potřete celý povrch ještě horké buchty. Na závěr buchtu posypte rozdrcenými margotkami – můžete ji ale také posypat skořicí nebo grankem.
Poznámka: Před podáváním buchtu vložte na 2 hodiny do lednice a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Tip: Jestli je buchta upečená, poznáte tak, že do ní zapíchnete špejli. V případě, že se těsto na špejli zachytí, ještě chvíli pečte. Pokud z buchty vytáhnete čistou špejli, můžete plech z trouby vyjmout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou