Sedmihradský guláš s kysaným zelím - postup přípravy
Inspirujte se klasickým receptem na sedmihradský guláš podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Recept vařily už naše babičky, které dokázaly připravit vynikající pokrmy s výraznou a zajímavou chutí.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na větší kousky a nadrobno nakrájejte oloupanou cibuli. V hrnci rozehřejte sádlo, přidejte k němu cibuli, osolte ji a osmažte ji dohněda – potrvá to asi 10 minut. Poté přidejte k cibuli maso a ochuťte ho kmínem.
Ingredience zamíchejte a restujte je 10 minut. Do směsi přidejte papriku a restujte další minutu – ne déle, aby paprika nezhořkla.
Tip: V případě, že by se vám obsah hrnce začal přichytávat ke dnu, podlijte jej lžící vody a pokračujte v restování.
Do hrnce nalijte vodu tak, aby bylo maso skoro celé ponořené a vařte ho pod pokličkou do změknutí – potrvá to asi 60 minut. Zatímco se sedmihradský guláš vaří, připravte si zelí.
Zelí vložte do horké vody a vařte jej 10 minut, do změknutí. Do jiného hrnce dejte vařit brambory v osolené a okmínované vodě – potrvá to 20–25 minut. Uvařené zelí sceďte a vmíchejte ho do guláše.
Poznámka: Zelí a brambory je nutné vařit zvlášť, protože, pokud byste ingredience vařili dohromady, brambory by se neuvařily.
V míse smíchejte smetanu s moukou a guláš směsí zahustěte. Vše ochuťte solí a vařte na mírném ohni 10 minut.
Tip: V případě, že by byl guláš příliš hustý, přilijte do něj trochu vařící vody.
Guláš podávejte dohromady s uvařenými bramborami, ozdobený nasekanou petrželkou.
Tip: Máte-li rádi pikantnější guláš, přidejte do pokrmu více pepře.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty