Hnízda z mletého masa s houbovou náplní - postup přípravy
Hnízda z mletého masa jsou zajímavým pokrmem už na pohled. Maso je šťavnaté a díky houbám chutná originálně. Pokrm můžete servírovat teplý i zastudena.
Ingredience
Náplň
Na posypání
V míse smíchejte mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, vejcem, solí a pepřem. Jakmile se ingredience propojí, připravte si náplň.
Žampiony omyjte a nakrájejte je na plátky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte také cibuli, kterou smažte na rozpálené pánvi s olejem 2 minuty. Poté k cibuli přidejte žampiony a směs smažte další 3 minuty.
Následně houby s cibulí posolte, přidejte do směsi zakysanou smetanu, vše zamíchejte, smažte 1 minutu a odstavte z tepla.
Plech vymažte tukem a z masové směsi vytvořte placky o velikosti dlaně. Do středu každé placky udělejte důlek, který naplňte houbovou směsí.
Tip: Důlek můžete udělat pomocí prstů, nebo můžete použít dno sklenice.
Hnízda z mletého masa pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Poté je vyndejte a každou placku posypte najemno nastrouhaným tvrdým sýrem. Poté pokrm pečte dalších 5–7 minut.
Tip: Mleté maso s houbami a sýrem můžete servírovat s oblíbeným pečivem, brambory nebo hranolky. Jídlo můžete podávat se zeleninovou oblohou, jako jsou rajčata nebo salátové okurky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natalia jetel recepty