Domácí BBQ omáčka s chilli a kurkumou - postup přípravy
Domácí BBQ omáčka se hodí k rybám, červenému masu a také jako dip. Omáčku připravíte jednoduše, smícháním pár ingrediencí a zvládnete to za pár minut.
Ingredience
Sladká příchuť
Sladko-pikantní příchuť
V hrnci smíchejte kečup s hnědým cukrem, octem, vodou a worcestrovou omáčkou. Poté přidejte sladkou mletou papriku, chilli, sušenou cibuli, kurkumu, pepř a sušený česnek.
Tip: Místo kurkumy můžete použít mletou hořčici.
Všechny ingredience důkladně zamíchejte a směs přiveďte k varu – potrvá to přibližně 2 minuty. Poté teplotu snižte na minimum a domácí BBQ omáčku vařte 10–15 minut.
Poznámka: Během vaření omáčku občas promíchejte, aby se nepřipalovala ke dnu.
Tip: Chcete-li, aby byla omáčka sladší, na závěr do ní přimíchejte melasu a med. Pokud byste ji měli raději pálivější, vmíchejte do ní navíc chilli.
Domácí BBQ omáčku nechte vychladnout a poté ji servírujte k rybám, červenému masu nebo jako dip.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: StatUpBox