Tavený sýr domácí

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Tavený sýr domácí - postup přípravy

Pokud si vaše děti rádi pochutnávají na chlebu s taveným sýrem, zkuste jim tentokrát připravit ten domácí. Neobsahuje totiž žádná „éčka“ a chutí je naprosto dokonalý. Jeho přípravu zvládnete prakticky do deseti minut. Uchovávat jej lze v lednici i několik dní.

Nejprve si sklenice, v kterých budete uchovávat tavený sýr, vymažte máslem.




Pak dejte kravský sýr na sítko a propasírujte ho.

Poté směs přendejte do hrnce, v kterém ji smíchejte s vajíčkem, změklým máslem, solí, sodou a cukrem.

Krémovou hmotu ještě promixujte, aby byla dokonalé hladká.

V další fázi hrnec přemístěte na plotnu a sýr provařte cca čtvrt hodiny do roztavení.

Až budete mít sýr hotový, tak ho po vychladnutí přendejte do skleniček a pečlivě uzavřete víčkem. Skladujte ideálně v lednici, aby se pokrm nezkazil. Podávejte s oblíbeným pečivem a čerstvou zeleninkou. Přejeme vám dobrou chuť.

V případě, že zatoužíte po ochuceném taveném sýru, není problém si jej vytvořit. Ten šunkový snadno zhotovíte tak, že do hmoty zamícháte jemně nastrouhanou libovou šunku. Skvělý bude například i s bylinkami. Hodit se bude do směsi jemně nasekaná pažitka, petrželka, jarní cibulka, nebo také libeček.

Ti, co mají rádi ostřejší chutě mohou volit k dochucení taveného sýra jemně nakrájené chilli papričky a feferonky. Perfektní pomazánku pak vyrobíte z jemně strouhaného křenu. Je jen na vás, jaké chutě vás popadnou. Možnosti jsou prakticky neomezené. Sýr bude chutný prakticky s jakoukoliv bylinkou, nasekanou zeleninou, nebo kořením.

Galerie

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 143 hlasů
Nahlásit chybu
148 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt