Boloňská omáčka

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Boloňská omáčka - postup přípravy

Špagety s boloňskou omáčkou milují nejen děti, ale i dospělí. Tento pokrm připravuje každá rodina odlišně. Vy se nyní můžete inspirovat klasickým receptem s kořenovou zeleninou (mrkví, petrželí anebo celerem), s taveným sýrem a rajčatovou pastou.

Začněte tím, že si oloupete cibuli a nakrájíte ji na menší kostičky. Poté ji orestujte na troše slunečnicového oleje dozlatova.

V další fázi přidejte k cibuli jemně strouhanou mrkev nebo petržel (loupanou) a později i mleté hovězí maso. Nadále všechny suroviny opékejte.

Následně přijde na řadu i tavený sýr anebo strouhaný čedar. Ten by se měl ve směsi zcela roztavit. Nezapomeňte ingredience okořenit solí a pepřem dle chuti.




Na závěr přidejte k mletému hovězímu masu a restované zelenině lisované stroužky česneku a vše zakápněte rajčatovou pastou. Důkladně promíchejte a po několika minutách vaření bude vaše boloňská omáčka hotová.

Podávejte ji s teplými vařenými špagetami. Hodit se ovšem budou i jiné oblíbené těstoviny. Porci lze zasypat taktéž strouhaným tvrdým sýrem dle preferencí. Přejeme dobrou chuť.

Jak již bylo uvedeno v úvodu, existuje nespočet různých receptů na boloňskou omáčku. Skvělá tak bude například s hovězím mletým, suchým červeným vínem, restovanými žampiony a drcenými rajčaty z konzervy. Dochutit ji můžete sladkým kečupem.

Galerie

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 172 hlasů
Nahlásit chybu
57 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nejjednodušší jemný dezert z kondenzovaného mléka a smetany
1 hlasů
10 minut
17 minut
Hlavní chody
2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem
0 hlasů
minut
minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Podzimní jogurtová bábovka s jablky a rozinkami
1 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Jemný koláč s jablkovou náplní ochucenou skořicí a hřebíčkem
0 hlasů
40 minut
35 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty