Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Boloňská omáčka

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Boloňská omáčka - postup přípravy

Špagety s boloňskou omáčkou milují nejen děti, ale i dospělí. Tento pokrm připravuje každá rodina odlišně. Vy se nyní můžete inspirovat klasickým receptem s kořenovou zeleninou (mrkví, petrželí anebo celerem), s taveným sýrem a rajčatovou pastou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si oloupete cibuli a nakrájíte ji na menší kostičky. Poté ji orestujte na troše slunečnicového oleje dozlatova.




V další fázi přidejte k cibuli jemně strouhanou mrkev nebo petržel (loupanou) a později i mleté hovězí maso. Nadále všechny suroviny opékejte.

Následně přijde na řadu i tavený sýr anebo strouhaný čedar. Ten by se měl ve směsi zcela roztavit. Nezapomeňte ingredience okořenit solí a pepřem dle chuti.

Na závěr přidejte k mletému hovězímu masu a restované zelenině lisované stroužky česneku a vše zakápněte rajčatovou pastou. Důkladně promíchejte a po několika minutách vaření bude vaše boloňská omáčka hotová.

Podávejte ji s teplými vařenými špagetami. Hodit se ovšem budou i jiné oblíbené těstoviny. Porci lze zasypat taktéž strouhaným tvrdým sýrem dle preferencí. Přejeme dobrou chuť.

Jak již bylo uvedeno v úvodu, existuje nespočet různých receptů na boloňskou omáčku. Skvělá tak bude například s hovězím mletým, suchým červeným vínem, restovanými žampiony a drcenými rajčaty z konzervy. Dochutit ji můžete sladkým kečupem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů