Nepečený dort s bílou čokoládou a sýrem - postup přípravy
Užijte si lahodnou chuť nepečeného dortu s bílou čokoládou. Výhodou receptu je jeho snadná a rychlá příprava, která nevyžaduje použití trouby. Zvládnou ho i začátečníci.
Korpus
Krém
Poleva
Sušenky vložte do robota a rozmixujte je na prášek, který přesypte do mísy a smíchejte s rozpuštěným máslem.
Poznámka: Přibližně 2 lžíce prášku si nechte na závěrečné zdobení.
Sušenkovým těstem naplňte dortový ráfek vyložený pečicím papírem a uhlaďte ho lžící do rovna.
Poznámka: Pro tento recept byl použitý dortový ráfek o průměru 18 cm.
Těsto vložte na 30 minut do lednice a zatím připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte dohladka a poté k němu vešlehejte moučkový cukr a rozpuštěnou bílou čokoládu.
Tip: Čokoládu můžete rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnce za pouhé 2 minuty.
Smetanu vyšlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do čokoládového krému, kterým následně pokryjte korpus. Dezert vložte znovu na 3 hodiny do lednice. Na závěr připravte polevu smícháním rozpuštěné bílé čokolády se smetanou.
Vychlazený dezert vyjměte z dortového ráfku a polevou ho polijte po celém jeho povrchu, včetně stran. Nepečený dort s bílou čokoládou ozdobte rozmixovanými sušenkami a vložte ho na 30 minut do lednice.
Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné jídlo