Nadýchaná Skyr bábovka bez mléka - postup přípravy
Pokud nevíte, co si upéct o víkendu jako sladkou tečku po obědě, vyzkoušejte tuto nadýchanou Skyr bábovku bez mléka, podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen pár minut.
Ingredience
Nejdříve vložte do mísy máslo a nechte ho rozpustit v mikrovlnné troubě. Poté do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim 2 vrchovaté lžíce cukru.
Do směsi přidejte jogurt Skyr, polohrubou moku, kypřicí prášek do pečiva a rozpuštěné máslo. Vše společně dobře promíchejte nebo vyšlehejte.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte ji polohrubou moukou. Poté do ní nalijte těsto a formu vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ji 45 minut.
Upečenou bábovku vyjměte z trouby a poté ji vyklopte. Nechte ji zcela vychladnout, posypte ji moučkovým cukrem a následně ji můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou