Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná Skyr bábovka bez mléka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Nadýchaná Skyr bábovka bez mléka - postup přípravy

Pokud nevíte, co si upéct o víkendu jako sladkou tečku po obědě, vyzkoušejte tuto nadýchanou Skyr bábovku bez mléka, podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Nejdříve vložte do mísy máslo a nechte ho rozpustit v mikrovlnné troubě. Poté do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim 2 vrchovaté lžíce cukru.

2. KROK

Do směsi přidejte jogurt Skyr, polohrubou moku, kypřicí prášek do pečiva a rozpuštěné máslo.  Vše společně dobře promíchejte nebo vyšlehejte.

3. KROK

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte ji polohrubou moukou. Poté do ní nalijte těsto a formu vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ji 45 minut.

4. KROK

Upečenou bábovku vyjměte z trouby a poté ji vyklopte. Nechte ji zcela vychladnout, posypte ji moučkovým cukrem a následně ji můžete servírovat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů