Zavařená rajčatová omáčka ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Zavařenou rajčatovou omáčku můžete použít k ochucení těstovin, pizzy nebo polévek. Omáčka má aromatickou chuť a obohatí všechny pokrmy, do kterých ji přidáte.
Ingredience
Rajčata omyjte a nakrájejte je na menší kousky, které v hrnci smíchejte se solí a nakrájenými kapiemi.
Poznámka: Z kapií před krájením odstraňte semeníky.
Hrnec zakryjte pokličkou a zeleninu nechte 2 hodiny odpočívat. Díky soli pustí zelenina šťávu, kterou slijte.
Tip: Šťávu nevylévejte, můžete ji použít k přípravě polévek.
Hrnec s rajčaty a paprikami položte na sporák a pod pokličkou zeleninu vařte 15 minut. Poté hrnec odstavte z tepla a jeho obsah rozmixujte tyčovým mixérem. Omáčku propasírujte a vlijte ji zpět do hrnce, kde do ní vmíchejte půl lžičky soli a vařte ji dalších 5 minut.
Omáčkou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete sterilizovanými víčky a nechte volně vychladnout dnem vzhůru.
Poznámka: Ve sklenicích nechte pod víčkem asi 1 cm volného prostoru.
Díky tomuto receptu můžete naplnit 4 sklenice o objemu 500 ml a 2 sklenice o objemu 250 ml.
Poznámka: Omáčku z rajčat uchovávejte na temném a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: köyden lezzetler