Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kompotovaná jablka bez zavařování

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kompotovaná jablka bez zavařování - postup přípravy

Pokud hledáte způsob, jak uchovat úrodu z domácí zahrádky, vyzkoušejte recept na kompotovaná jablka. Využít je můžete do buchet, dezertů, sladkých omáček nebo si je můžete vychutnat jen tak samotné.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Sklenice včetně víček a veškerého nádobí, které budete používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.

2. KROK

Do hluboké nádoby vlijte 1 litr studené vody a přidejte do ní jedlou sodu. Důkladně ji míchejte, dokud se zcela nerozpustí.

3. KROK

Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na plátky. Vložte je do připravené lázně se sodou. Zatižte je talířkem, aby byla po celou dobu ponořená.

4. KROK

Nechte jablka namočené po dobu alespoň 6 hodin. Tento trik zajistí, že jablka si udrží svou texturu během vaření. Poté jablka sceďte a opláchněte je pod vodou.

5. KROK

Do hrnce s tlustým dnem nalijte 300 ml vody a přisypte do ní cukr. Směs důkladně promíchejte a přiveďte ji varu. Poté ji vařte, dokud se cukr zcela nerozpustí.

6. KROK

Do vařícího sirupu přidejte nakrájená jablka. Vařte je v sirupu po dobu 20-25 minut a pravidelně je míchejte.

7. KROK

Nakonec přidejte citrónovou šťávu a důkladně ji promíchejte. Vařte ji ještě 2-3 minuty a poté jablka stáhněte z ohně.

8. KROK

Kompotovaná jablka přendejte do sklenic a zalijte je horkým sirupem. Uzavřete je víčkem a nechte je vychladnout na pokojovou teplotu. Poté je přendejte na tmavé a chladné místo.

9. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Это просто

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů