Vláčný jablečný koláč s vanilkou - postup přípravy
Vláčný jablečný koláč je oblíbený díky své šťavnatosti a sladké chuti jablek. Můžete ho servírovat jako dezert po hlavním jídle, ale také jako originální sladkou snídani.
Těsto
Do těsta
K vymazání a vysypání
Vejce vyšlehejte se špetkou soli do pěny, do které přidejte cukr s vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, do směsi vešlehejte mléko s rozpuštěným máslem a citronovou kůrou.
Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
K ingrediencím vešlehejte mouku a vzniklé těsto odložte bokem.
Tip: Mouku před použitím prosejte. Díky tomu předejdete vzniku hrudek v těstu.
Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nastrouhejte je na plátky, které smíchejte s citronovou šťávou. Nyní do těsta vmíchejte kypřicí prášek do pečiva a poté přidejte plátky jablek.
Těsto rozprostřete do dortového ráfku, vymazaného tukem, vysypaného moukou a vyloženého pečicím papírem. Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–50 minut.
Vláčný jablečný koláč nechte v dortovém ráfku vychladnout a poté ho servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schnell Lecker Einfach