Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynutý tvarohový koláč s rybízem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 80 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Kynutý tvarohový koláč s rybízem - postup přípravy

Receptů na koláče jsou tisícovky, jen málokteré ale vynikají zajímavou kombinací chutí. Paní Martina Wágnerová si například oblíbila recept na kynutý tvarohový koláč s rybízovou vrstvou a drobenkou.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na drobenku

Na tvaroh

Na rybíz

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do vlažného mléka dejte cukr a rozdrobte droždí a zamíchejte. Počkejte, až začne pracovat kvásek. Poté přidejte mouku, sůl, žloutky, změklé máslo a vanilkový cukr. Zamíchejte a nakonec důkladně zpracujte do lesklého nelepivého těsta. Přikryjte a nechte asi hodinu kynout.

2. KROK

Těsto vyklopte na mírně pomoučněný vál, rozdělte na dva části, udělejte z něj bochánky a nechte je 15 minut kynout.

3. KROK

Oddělte žloutky a bílky z vajec na náplň a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Z mléka a pudinkového prášku svařte pudink. Poté v míse rozdělejte tvaroh, žloutky, solamyl, cukr a horký pudink. Vše vyšlehejte do hladkého krému. Nakonec přimíchejte sníh.

4. KROK

Do talíře nasypejte mouku a cukr na drobenku a přidejte změklé máslo. Vše promněte v prstech a vytvořte drobenku.

5. KROK

Připravte si plech s vysokým okrajem a vymažte ho olejem. Z prvního bochánku vyválejte placku přesně na plech a položte ji na dno. Na ni naneste tvarohový krém. Poté uválejte druhou placku a položte ji na krém. Na ni rozložte rybíz a podle vaší chuti oslaďte. Poté navrch nasypejte drobenku a dejte péct koláč do předehřáté trouby na na 180 °C po dobu asi 55 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů