Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsa na zelí se smaženými brambory

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Kuřecí prsa na zelí se smaženými brambory - postup přípravy

Voňavá kuřecí prsa na zelí se smaženými brambory skvěle kombinují šťavnaté maso s jemnou zeleninou a lahodným sýrem. Přineste na svůj stůl dokonalou harmonii chutí.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Zelný základ

Příloha

Maso

Na potření a pokrytí

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí omyjte a nakrájejte ho na šest plátků o šířce 2 cm, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.

2. KROK

Kuřecí prsa rozkrojte, horizontálně na poloviny, čímž získáte 6 plátků masa. V misce smíchejte sůl, černý pepř, mletou sladkou papriku a olej. Marinádou potřete zelí na plechu a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut. 

3. KROK

Mezitím, co se zelí peče, oloupejte brambory, které nakrájejte na čtvrtky, které vařte 20 minut v osolené vodě, pod pokličkou. 

4. KROK

Plátky masa jemně naklepejte, ochuťte je solí, pepřem a mletou sladkou paprikou, z obou stran. 

Tip: Maso naklepávejte přes fólii, která eliminuje riziko poškození struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.

5. KROK

Nyní připravte marinádu smícháním bílého jogurtu a francouzské hořčice. Na upečené zelí položte plátky masa, které potřete jogurtovou směsí. Maso poté pokryjte plátky rajčat, pokrm zakryjte pečicím papírem, alobalem a pokračujte v pečení dalších 20 minut. 

6. KROK

Brambory sceďte a na rozpáleném oleji je smažte, ze všech stran, přibližně 10 minut, dozlatova. Brambory osolte, opepřete a smíchejte s prolisovaným česnekem. 

Tip: Hotové brambory odložte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je smíchejte s nasekanou petrželkou.

7. KROK

Upečené maso posypte nastrouhaným sýrem a vraťte ho do trouby ještě na 10 minut, nyní už bez alobalu.

Poznámka: Kuřecí prsa na zelí servírujte společně s usmaženými brambory. Každou porci můžete ozdobit nasekanou petrželkou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Lecker schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů