Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové krokety s uzeninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborové krokety s uzeninou - postup přípravy

Nejlepší snack je ten, který si připravíte doma. Je nejenže chutnější, ale také zdravější než ty kupované. Třeba v domácích bramborových kroketách s uzeninou nenajdete žádné chemické konzervanty ani nadbytečná umělá dochucovadla. Přitom jsou ohromně snadné na přípravu a bez problémů je zvládnou i větší děti. Na domácí party nebo k oblíbenému seriálu lepší občerstvení nenajdete.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Slupku brambor po obvodu dokola nařízněte, vložte je do osolené vody a uvařte je doměkka. Po uvaření nahraďte vroucí vodu za ledovou a sloupněte z nich slupku. Díky nakrojení to půjde hravě. Uvařené brambory vložte do misky a vidličkou je rozdrťte na kaši.

2. KROK

Přilijte k ní mléko a pokračujte v promíchávání vidličkou, dokud mléko do brambor zcela nezapracujete. Pak přidejte půl lžičky soli a vyklepněte jedno vajíčko. V jiné misce smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva a přidejte je k bramborové směsi. Promíchejte a vytvořte hutné těsto.

3. KROK

Klobásu nebo salám nastrouhejte nahrubo a přimíchejte ji do bramborového těsta. Výslednou hmotu naplňte do zdobicího sáčku.

4. KROK

Na sporáku rozehřejte hrnec s vysokou vrstvou oleje. Když je horký, vymačkávejte do něj ze sáčku kousky bramborového těsta a oddělujte je asi po třech centimetrech.

5. KROK

Krokety smažte několik minut ze všech stran dozlatova. Když jsou hotové, přemístěte je z oleje na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby z nich okapal přebytečný olej po smažení. Ještě čerstvé podávejte spolu se svou oblíbenou studenou omáčkou.

6. KROK

Videorecept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů