Vepřenky s cibulí a petrželkou - postup přípravy
Vepřenky s cibulí, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty, jsou šťavnaté a poslouží, jako oběd i odpolední pohoštění. Připravíte je za pouhých pár minut.
Maso
Zdobení
Na smažení
Příloha
Housku natrhejte na kousky a zalijte ji trochou vody. Mleté maso osolte a ochuťte mletou sladkou paprikou a pepřem.
Do směsi vmíchejte nasáklou housku a nechte ji 10 minut odpočívat. Poté z ní odebírejte kousky, z kterých vytvořte placky o průměru dlaně. Ty smažte na rozpáleném oleji cca 4 minuty, z každé strany.
Tip: Pokud nechcete, aby byly vepřenky příliš mastné, po usmažení je odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Maso servírujte potřené hořčicí a posypané proužky cibule a nasekanou petrželkou.
Tip: Klasickou hořčici můžete střídat s kremžskou hořčicí.
Vepřenky s cibulí doplňte krajíci čerstvého chleba nebo jiného oblíbeného pečiva.
Poznámka: Pokrm chutná i zastudena. Můžete z něj tedy udělat i součást slavnostních mís.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty