Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Španělská omeleta s brambory a cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 21 minut

Španělská omeleta s brambory a cibulí - postup přípravy

Tento recept vám může posloužit jako tip na rychlou snídani, bezmasý oběd nebo snadnou večeři. Výsledné jídlo je lehké, zasytí a navíc skvěle chutná. Výhodou navíc je, že budete k jeho přípravě potřebovat pouze tři ingredience.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte ji na proužky a osmažte ji na polovině množství rozpáleného olivového oleje. Oloupejte brambory a nakrájejte je na plátky, které přisypte do pánve k cibuli. Ingredience zamíchejte a smažte 10–15 minut. 

2. KROK

Do mísy rozklepněte vejce a vmíchejte k nim bramborovou směs. Na pánvi rozehřejte druhou polovinu množství oleje a vajíčka s brambory rozprostřete po celém jejím dnu – smažte 2–3 minuty. Poté omeletu překlopte na druhou stranu a smažte ji další 2–3 minuty.

3. KROK

Hotovou omeletu na závěr ochuťte solí a podávejte teplou. 

Tip: Pokrm můžete ozdobit petrželkou nebo k ní přidat oblíbený dip. Kdo chce, může do omelety přidat nakrájenou šunku nebo jinou uzeninu.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Essen Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů