Zeleninová omáčka s gruzínským kořením - postup přípravy
Přineste do své kuchyně trochu zajímavé gruzínské chuti prostřednictvím zeleninové omáčky, která se hodí k masu i oblíbenému pečivu. Připravíte ji rychle a jednoduše.
Ingredience
Koriandr omyjte, zbavte ho hrubých stonků, nasekejte najemno a smíchejte s prolisovaným česnekem, Adžikou a kořením Chmeli suneli.
Poznámka: Chmeli suneli a Adžika je koření, používané v gruzínské kuchyni.
Přidejte koření Pískavice řecké seno s octem a ingredience rozmělněte v hmoždíři. Do směsi vmíchejte rajský protlak s vodou a vše ochuťte mletým černým pepřem a solí.
Po důkladném promíchání můžete zeleninovou omáčku servírovat s masem nebo oblíbeným pečivem.
Tip: Chcete-li přidat omáčce více pikantnosti, můžete do ní přidat špetku chilli.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусная минутка

