Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová omáčka s gruzínským kořením

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Zeleninová omáčka s gruzínským kořením - postup přípravy

Přineste do své kuchyně trochu zajímavé gruzínské chuti prostřednictvím zeleninové omáčky, která se hodí k masu i oblíbenému pečivu. Připravíte ji rychle a jednoduše.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Koriandr omyjte, zbavte ho hrubých stonků, nasekejte najemno a smíchejte s prolisovaným česnekem, Adžikou a kořením Chmeli suneli. 

Poznámka: Chmeli suneli a Adžika je koření, používané v gruzínské kuchyni.

2. KROK

Přidejte koření Pískavice řecké seno s octem a ingredience rozmělněte v hmoždíři. Do směsi vmíchejte rajský protlak s vodou a vše ochuťte mletým černým pepřem a solí. 

3. KROK

Po důkladném promíchání  můžete zeleninovou omáčku servírovat s masem nebo oblíbeným pečivem. 

Tip: Chcete-li přidat omáčce více pikantnosti, můžete do ní přidat špetku chilli. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů