Copy z kynutého těsta s mákem - postup přípravy
Copy z kynutého těsta jsou sladkým pečivem, které provoní vaši domácnost a rozplyne se vám na jazyku. Skvěle chutnají v kombinaci s máslem, medem i džemem.
Těsto
Na vymazání
Na potření a posypání
Vlažné mléko smíchejte se sušeným droždím, lžící cukru a 5 lžícemi mouky. Směs zakryjte čistou utěrkou a nechte ji 15–20 minut reagovat na teplém místě.
Kvásek promíchejte a přidejte do něj zbytek cukru, vejce a sůl. Po promíchání přidejte hladkou mouku, a jakmile se ingredience propojí, také ocet.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Do těsta zapracujte změklé máslo, těsto vložte do mísy vymazané olejem, zakryjte ho čistou utěrkou a nechte ho kynout 1 hodinu v teple.
Poznámka: Také povrch těsta potřete trochou oleje.
Vykynuté těsto prohněťte, rozdělte ho na dvě stejné části a každou z nich rozdělte na 3 kousky. Z každého kousku těsta poté vyválejte váleček o délce 35 cm a šířce 2–3 cm.
Tyto tři válečky zapleťte do sebe a vytvořte cop, který položte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Poznámka: Postup opakujte také se zbytkem těsta.
Oba copy zakryjte a nechte kynout ještě 15 minut. Poté těsto potřete směsí rozšlehaného vaječného žloutku s mlékem, posypte ho mákem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Copy z kynutého těsta podávejte až po vychladnutí. Díky tomu budou lépe stravitelné.
Tip: Toto sladké pečivo skvěle chutná v kombinaci s máslem, medem nebo džemem.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Это просто

