Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Copy z kynutého těsta s mákem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Copy z kynutého těsta s mákem - postup přípravy

Copy z kynutého těsta jsou sladkým pečivem, které provoní vaši domácnost a rozplyne se vám na jazyku. Skvěle chutnají v kombinaci s máslem, medem i džemem.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Těsto

Na vymazání

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vlažné mléko smíchejte se sušeným droždím, lžící cukru a 5 lžícemi mouky. Směs zakryjte čistou utěrkou a nechte ji 15–20 minut reagovat na teplém místě. 

2. KROK

Kvásek promíchejte a přidejte do něj zbytek cukru, vejce a sůl. Po promíchání přidejte hladkou mouku, a jakmile se ingredience propojí, také ocet.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte. 

3. KROK

Do těsta zapracujte změklé máslo, těsto vložte do mísy vymazané olejem, zakryjte ho čistou utěrkou a nechte ho kynout 1 hodinu v teple. 

Poznámka: Také povrch těsta potřete trochou oleje.

4. KROK

Vykynuté těsto prohněťte, rozdělte ho na dvě stejné části a každou z nich rozdělte na 3 kousky. Z každého kousku těsta poté vyválejte váleček o délce 35 cm a šířce 2–3 cm. 

5. KROK

Tyto tři válečky zapleťte do sebe a vytvořte cop, který položte na plech, pokrytý pečicím papírem. 

Poznámka: Postup opakujte také se zbytkem těsta.

6. KROK

Oba copy zakryjte a nechte kynout ještě 15 minut. Poté těsto potřete směsí rozšlehaného vaječného žloutku s mlékem, posypte ho mákem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut. 

7. KROK

Copy z kynutého těsta podávejte až po vychladnutí. Díky tomu budou lépe stravitelné. 

Tip: Toto sladké pečivo skvěle chutná v kombinaci s máslem, medem nebo džemem. 

8. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Это просто

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů