Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené kefírové placky plněné tvarohem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Smažené kefírové placky plněné tvarohem - postup přípravy

Tyto dvojité kefírové placky jsou plněné tvarohem, díky čemuž jsou přímo předurčeny k použití ve formě svačiny na cesty. Stejně dobře je však využijete i jako netradiční a chutnou přílohu.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do hluboké misky nalijte kefír, teplou vodu, 50 ml rostlinného oleje a přidejte jedno vejce. Do této směsi přisypejte instantní droždí, po jedné lžičce cukru a soli a vše metličkou prošlehejte dohladka. Přes sítko nakonec prosejte v několika dávkách mouku a pečlivě ji zapracujte do těsta tak, abyste vytvořili hladké a nelepivé těsto.

2. KROK

Těsto v míse zakryjte přilnavou potravinářskou fólií a nechte ho kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Po vykynutí těsto na jemně pomoučněné ploše rukama propracujte a rozdělte ho na 10 stejně velkých kusů, z nichž zformujte koule.

3. KROK

Do mísy rozdrobte hrudkovitý tvaroh, trochu ho osolte a dobře promíchejte. Rozválejte jednu kouli těsta na velmi tenkou až průhlednou placku. Doprostřed položte jednu pětinu náplně a přeložte přes ni vždy dvě protilehlé strany placky.

4. KROK

Rozválejte další kouli na stejně velkou a tenkou placku a doprostřed ní položte první balíček, který zabalte do těsta stejně, jako jste předtím zabalili tvaroh. Stejným způsobem zpracujte i ostatní kousky těsta. Na každou placku tedy vyjdou dvě koule těsta.

5. KROK

Balíček prsty vytvarujte do kulaté placky a položte ho do pánve jemně vymazané rostlinným olejem péct po obou stranách dozlatova. Po upečení placky podávejte samotné či doplněné o vaši oblíbenou studenou omáčku, anebo je použijte jako přílohu k masovým či zeleninovým pokrmům.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Gunel Ahmedova

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů