Jednoduché rohlíky z pita chleba zapečené se sýrem - postup přípravy
Plněné rohlíčky z pita chleba jsou velmi snadný recept, který, přestože je vyroben z polotovaru, svou chutí a variabilitou poctí kdejakou návštěvu nebo ozdobí menu na oslavě. Jejich vzhled, vůně i chuť jsou nezaměnitelné, a přitom jejich příprava zabere pouze několik minut. Pro zvláštní konzistenci náplně, která zahřátím získá viskózní vlastnosti smaženého sýra, si ho oblíbí především děti, nepohrdnou jím však ani dospělí.
Ingredience
Recept připravíte prostřednictvím těchto kroků:
- Do větší misky nastrouhejte sýr na hrubším struhadle.
- Přidejte tvaroh a jedno vejce, důkladně promíchejte, aby vznikla homogenní směs.
- Dochuťte solí, pepřem a koprem (nebo jinými čerstvými bylinkami).
- Pita chléb nakrájejte na obdélníky.
- Každý kousek pita chleba potřete náplní a stočte pevně jako palačinky.
- Olej si rozehřejte v pánvi a každý takto vzniklý plněný rohlíček osmahněte.
Pokrm je možné podávat v různých variaciích, v základní podobě se zdobí čerstvými bylinkami a je možné k němu přidat lehké saláty s medovým nebo jogurtovým či smetanovým dresinkem. Je velmi vhodný také jako jednoduchá svačina či večeře zvláště s čerstvou zeleninou. Vysoká teplota při smažení rozpustí sýr z tvarohem do homogenní a relativně tekuté výtečné konzistence, která se po rozkrojení táhne.
Kromě této náplně je možné pita chleba plnit také dalšími ingrediencemi, včetně šunky nebo slaniny. Zdravější variantu lze získat zapečením, a to buď v troubě na velmi krátkou dobu a vysokou teplotu, nebo v příklopném toustovači.