Babka z jablek

i Zdroj fotografie: Romana Važanská
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Babka z jablek - postup přípravy

Pro milovníky jablečných dezertů bude určitě skvělá dorůžova upečená babka z jablek. Velmi jednoduchý recept na ni nám poskytla paní Romana Važanská.
1. KROK

Jablka oloupejte a polovinu jich nastrouhejte, druhou polovinu nakrájejte na malé kostičky. Z vejcí oddělte žloutky a bílky a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do zadělávací mísy dejte žloutky, cukr, smetanu, skořici, nastrouhaná jablka a vše dobře promíchejte.

2. KROK

Ke směsi přidejte mouku a nakrájená jablka a vymíchejte těsto. Nakonec zlehka vmíchejte sníh, tak aby těsto zůstalo nadýchané. Vymažte dortovou formu máslem a nalijte do ní těsto Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte moučník do růžova. Podávejte posypané moučkovým cukrem

3. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 365 hlasů
Nahlásit chybu
123 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt