Plněný chleba ve vajíčku se sýrem - postup přípravy
Pokud přemýšlíte nad tím, co si dát ke svačině nebo večeři, vyzkoušejte plněný chleba ve vajíčku se sýrem. Pokrm je šťavnatý, má skvělou chuť a připravíte ho rychle a levně.
Těstíčko
Na smažení
Základ
Nejprve připravte těstíčko na obalení. Vejce vyšlehejte se zakysanou smetanou, solí a pepřem. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do směsi nahrubo nastrouhaný sýr a nadrobno nakrájenou cibuli.
Suroviny zamíchejte a ve vzniklém těstíčku obalte krajíce chleba, z obou stran. Na jednu stranu krajíce naneste silnější vrstvu těstíčka a touto stranou, směrem dolů, vložte krajíc do pánve s rozpáleným olejem, kde ho smažte 2–3 minuty.
Poznámka: Stejný postup opakujte také u ostatních krajíců chleba.
Usmažené krajíce obraťte a smažte je dalších 30 vteřin, poté je z pánve vyndejte. Na první tři krajíce s vejcem položte zbylé pečivo tak, aby vám vznikly 3 porce plněného chleba ve vajíčku.
Tip: Pokrm můžete servírovat s kečupem nebo jiným oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Köstliche Hausrezepte