Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánové lanýže se sušenkami a čokoládovou polevou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Banánové lanýže se sušenkami a čokoládovou polevou - postup přípravy

Cukroví na Vánoce už máte napečené, ale přesto se poohlížíte po něčem...něčem, co by ho oživilo, doplnilo a ochránilo vanilkové rohlíčky před rychlým zánikem pod zuby nenechavců, aby na vás také nějaké zbyly? :) Připravte svým mlsounům rychlé nepečené sušenkové lanýže s banány, které jsou sladké a podmanivé. Navíc je můžete přidělat, kdykoliv dojdou. Což bude nejspíš docela rychle.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Sušenky nalámejte na menší kousky a vložte je do misky elektrického mlýnku. Rozemelte je na jemnou drť až prach a vyklopte je do hluboké mísy. Připravte si dva banány, oloupejte z nich slupku a rozkrájejte je na menší kousky. Vidličkou pak banány rozdrťte na jemnou polotekutou kaši. To bude chvilku trvat, ale nevzdávejte se. V této hmotě by neměly zůstat žádné hrudky, takže se snažte se jich co nejvíce zbavit. Pokud ale nějaká přeci jenom přetrvá, nijak zvlášť to nevadí. Důležitá je opravdu řídká konzistence.

2. KROK

Rozmělněné banány přilijte do misky s rozdrcenými sušenkami a obě ingredience stěrkou velmi dobře promíchejte. Nejprve to půjde ztěžka, ale postupně směs začne držet pohromadě. Když se banány zcela obalí sušenkovou drtí, pokračujte v hnětení ručně. Výsledkem by mělo být soudržné těsto, které nelepí na stěny mísy ani na vaše prsty.

3. KROK

Jakmile jste s konzistencí těsta spokojeni, začněte z něho odštipovat kousky o velikosti dlaně a formujte je do tvaru kuliček. Ty vyskládejte na podnos a nechte je chvilku odležet. Připravte si misku, do které nalámejte čokoládu. Postavte ji nad vodní lázeň na kamna a zahřívejte tak dlouho, dokud se čokoláda nezačne rozpouštět.

4. KROK

Jakmile získá čokoláda tekutou konzistenci, promíchejte ji a obalte v ní všechny kuličky, které odložte na tác pokrytý pečicím papírem. Nechte kuličky oschnout, zbytek čokolády naplňte do zdobicího sáčku a postříkejte s ním povrch zaschlých kuliček. Nakonec je vložte na 10 minut do lednice ztuhnout, přemístěte na talíř a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů