Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanová omáčka s houbami a hovězím masem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Smetanová omáčka s houbami a hovězím masem - postup přípravy

Začínající podzim s sebou přinesl i bohatou úrodu hub, kterou je hřích nesklidit a neproměnit v kuchyni v nějakou perfektní mňamku. Vyzkoušejte třeba smetanovou houbovou omáčku s hovězím masem podle léty osvědčeného domácího receptu paní Ladislavy Šatavové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hovězí maso vložte do hrnce, zalijte ho studenou vodou, přidejte bobkový list, pár kuliček černého pepře a nového koření a přiveďte k varu. Když začne voda bublat, stáhněte žár na minimum a zvolna nechte maso vařit, dokud není úplně měkké. Po dovaření maso vyjměte z vývaru a ten slijte přes síto.

2. KROK

V jiném hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm čtyři lžíce mouky tak, aby byla zlatavá, ale ne přímo hnědá. Poté ji zalijte vývarem z masa a energicky jíšku rozmíchejte. Do hrnce s jíškou přidejte nakrájené houby a vařte je asi 20 minut. Do omáčky přilijte smetanu a dochuťte octem, cukrem, solí a pepřem a vše společně ještě chvilku provařte.

3. KROK

Maso nakrájejte na plátky a servírujte ho na talíři přelité omáčkou s houbami a s domácím houskovým knedlíkem, rýží nebo třeba těstovinou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů