Jahodová charlotta s mascarpone - postup přípravy
Jahodová charlotta je elegantní dezert, který zaujme svou lehkostí, jemným krémem a osvěžující chutí ovoce. Výhodou pochoutky je, že ji připravíte bez pečení.
Jahodová pěna
Ostatní ingredience
Zdobení
Začněte s přípravou jahodové pěny. Jahody omyjte, zbavte zelených částí, nakrájejte na čtvrtky a vsypte je do rendlíku. Ovoce smíchejte s cukrem a vařte ho 10–15 minut.
Mezitím namočte želatinu do vody, ovoce odstavte z tepla a změklou želatinu do pyré vmíchejte. Směs propasírujte a v samostatné míse vyšlehejte mascarpone se smetanou.
Do vzniklé nadýchané hmoty opatrně vmíchejte jahodovou směs, v několika dávkách a začněte s tvořením charlotty.
Poznámka: Asi 1–2 lžíce jahodové směsi smíchejte s trochou vody. V tekutině namočte všechny cukrářské piškoty.
Formu na dort vyložte cukrářskou fólií a její stěny i dno pokryjte navlhčenými cukrářskými piškoty. Piškoty pokryjte polovinou jahodové pěny, kterou posypte čerstvými jahodami a ty zakryjte další vrstvou piškotů.
Piškoty zakryjte zbytkem krému, který nakonec ozdobte dalším ovocem a pár lístky máty.
Poznámka: Před servírováním vložte jahodovou charlottu na 3–4 hodiny do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Deli Cuisine