Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodová charlotta s mascarpone

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jahodová charlotta s mascarpone - postup přípravy

Jahodová charlotta je elegantní dezert, který zaujme svou lehkostí, jemným krémem a osvěžující chutí ovoce. Výhodou pochoutky je, že ji připravíte bez pečení.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Jahodová pěna

Ostatní ingredience

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou jahodové pěny. Jahody omyjte, zbavte zelených částí, nakrájejte na čtvrtky a vsypte je do rendlíku. Ovoce smíchejte s cukrem a vařte ho 10–15 minut. 

2. KROK

Mezitím namočte želatinu do vody, ovoce odstavte z tepla a změklou želatinu do pyré vmíchejte. Směs propasírujte a v samostatné míse vyšlehejte mascarpone se smetanou.

3. KROK

Do vzniklé nadýchané hmoty opatrně vmíchejte jahodovou směs, v několika dávkách a začněte s tvořením charlotty. 

Poznámka: Asi 1–2 lžíce jahodové směsi smíchejte s trochou vody. V tekutině namočte všechny cukrářské piškoty. 

4. KROK

Formu na dort vyložte cukrářskou fólií a její stěny i dno pokryjte navlhčenými cukrářskými piškoty. Piškoty pokryjte polovinou jahodové pěny, kterou posypte čerstvými jahodami a ty zakryjte další vrstvou piškotů. 

5. KROK

Piškoty zakryjte zbytkem krému, který nakonec ozdobte dalším ovocem a pár lístky máty. 

Poznámka: Před servírováním vložte jahodovou charlottu na 3–4 hodiny do lednice.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Deli Cuisine

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů