Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí nepečený dort se sušenkovým základem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí nepečený dort se sušenkovým základem - postup přípravy

Ne každý dezert se musí péct v troubě. Ty nepečené se stávají velkým hitem. Jsou rychle hotové, zvládne je i začátečník a v našem případě jsou i velmi chutné. V tomto nechybí ani lahodný krém, ani kousek populárního ovoce, na které se už fronta naštěstí nestojí.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Přípravu těsta můžeme u tohoto nepečeného dezertu vynechat, jelikož to nahrazují sušenky. První krok je proto příprava krému. Jeho základem se stává vanilkový pudink, který se uvaří podle návodu. Základem je tedy mléko, ve kterém se rozpustí pudinkový prášek a následně se přidá cukr. Potom se směs začne zahřívat, buď na sporáku, nebo v mikrovlnné troubě.

2. KROK

Oproti klasickému pudinku se tento krém tvoří tak, že se k němu navíc přidá vanilková esence, která dokáže zdůraznit jeho aroma. Když je konzistence pudinkového krému optimální, přichází na řadu máslo. To se do krému vmíchá, ideálně povolené, nakrájené na menší kostičky. V krému se rozpustí a následně zajistí, že se krém optimálně spojí.

3. KROK

Těsto v tomto případě nahrazují sušenky. Ty se vyrovnají na dno plechu, který se nejprve pokryje buď potravinovou folií, nebo alobalem Následně se na rozložené sušenky nanese zhruba třetina vytvořeného krému. Ten se důkladně rozetře do roviny. Na tuto krémovou vrstvu se vloží další vrstva sušenek, tak aby byla jedna vedle druhé.

4. KROK

Na druhou sušenkovou vrstvu se opět nanese krém, jeho druhá třetina. V tuto chvíli přichází na řadu také banány. Ty se oloupou a celé se položí do středu vrstvy krému. Následně se použije zbývající krém, kterým se banány a jejich okolí potře. Vše následně doplní znovu sušenková vrstva. Poté už stačí ten správný grif, aby se z dezertu vytvořil tvar střechy. V tu chvíli už může zamířit do lednice, kde se nechá nejlépe pár hodin tuhnout. Poté už stačí jenom nakrájet a pochutnat si.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů