Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka s čokoládovou polevou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 44 minut

Bábovka s čokoládovou polevou - postup přípravy

Bábovka s čokoládovou polevou je klasika, která potěší malé i velké mlsouny. Kombinace vláčného těsta a lesklé čokolády potěší vaše smysly v každém soustu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Poleva

Zdobení

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s vanilkovým i klasickým cukrem do světlé pěny, do které přidejte směs horkého mléka a instantní kávy, kterou v něm nechte zcela rozpustit. 

2. KROK

Do směsi dále vešlehejte olej a poté směs mouky, kypřicího prášku do pečiva a kakaa. 

Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

Těsto vlijte do formy, vymazané máslem, vysypané moukou a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 35–40 minut. Mezitím připravte polevu. 

4. KROK

Čokoládu rozpusťte s máslem a mlékem ve vodní lázni a upečenou bábovku, vyklopenou z formy, polevou ozdobte. Nakonec posypte bábovku s čokoládovou polevou čokoládovými kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: My delicious recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů