Bábovka s čokoládovou polevou - postup přípravy
Bábovka s čokoládovou polevou je klasika, která potěší malé i velké mlsouny. Kombinace vláčného těsta a lesklé čokolády potěší vaše smysly v každém soustu.
Těsto
Poleva
Zdobení
Do formy
Vejce vyšlehejte s vanilkovým i klasickým cukrem do světlé pěny, do které přidejte směs horkého mléka a instantní kávy, kterou v něm nechte zcela rozpustit.
Do směsi dále vešlehejte olej a poté směs mouky, kypřicího prášku do pečiva a kakaa.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto vlijte do formy, vymazané máslem, vysypané moukou a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 35–40 minut. Mezitím připravte polevu.
Čokoládu rozpusťte s máslem a mlékem ve vodní lázni a upečenou bábovku, vyklopenou z formy, polevou ozdobte. Nakonec posypte bábovku s čokoládovou polevou čokoládovými kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: My delicious recipes