Domácí vaječný likér bez vaření - postup přípravy
Nejen na Vánoce se skvěle hodí domácí vaječný likér, který potěší jako vzácný dar každého obdarovaného nebo oslavence. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Kateřiny Sojkové, i přesto, že se nevaří, díky alkoholu je zcela bezpečný a navíc vydrží i déle než dva měsíce.
Ingredience
Vaječné žloutky vyšlehejte do jemné pěny a za stálého šlehání přilévejte slazené kondenzované mléko. Poté střídavě přilévejte rum a neslazené kondenzované mléko a průběžně ochutnávejte. Jakmile budete s chutí likéru spokojeni, celou směs ještě chvíli prošlehávejte a nalijte ji do uzavíratelné láhve. Uvedené množství surovin stačí na jednu litrovou láhev likéru.
Tip na závěr:
Pokud byste si přáli vytvořit různé chuťové variace, můžete namísto klasického kondenzovaného mléka přidat svařené (anebo jej sami 2 hodiny jemně vařit) a vytvořit tak karamelový likér. Pokud naopak namísto jedné plechovky klasického slazeného kondenzovaného mléka přidáte plechovku pikaa, získáte likér s příchutí kakaa.