Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hnízda z mletého masa s houbovou náplní

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Hnízda z mletého masa s houbovou náplní - postup přípravy

Hnízda z mletého masa jsou zajímavým pokrmem už na pohled. Maso je šťavnaté a díky houbám chutná originálně. Pokrm můžete servírovat teplý i zastudena.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, vejcem, solí a pepřem. Jakmile se ingredience propojí, připravte si náplň. 

2. KROK

Žampiony omyjte a nakrájejte je na plátky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte také cibuli, kterou smažte na rozpálené pánvi s olejem 2 minuty. Poté k cibuli přidejte žampiony a směs smažte další 3 minuty. 

3. KROK

Následně houby s cibulí posolte, přidejte do směsi zakysanou smetanu, vše zamíchejte, smažte 1 minutu a odstavte z tepla. 

4. KROK

Plech vymažte tukem a z masové směsi vytvořte placky o velikosti dlaně. Do středu každé placky udělejte důlek, který naplňte houbovou směsí. 

Tip: Důlek můžete udělat pomocí prstů, nebo můžete použít dno sklenice. 

5. KROK

Hnízda z mletého masa pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Poté je vyndejte a každou placku posypte najemno nastrouhaným tvrdým sýrem. Poté pokrm pečte dalších 5–7 minut. 

6. KROK

Tip: Mleté maso s houbami a sýrem můžete servírovat s oblíbeným pečivem, brambory nebo hranolky. Jídlo můžete podávat se zeleninovou oblohou, jako jsou rajčata nebo salátové okurky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Natalia jetel recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů