Hrnková domácí pizza z kynutého těsta - postup přípravy
Domácí pizza je skvělý způsob, jak z běžné večeře udělat opravdový labužnický zážitek. Jednoduchý recept na hrnkové těsto včetně několika tipů na své osvědčené chuťové kombinace nám poskytla paní Andy Březinová.
Ingredience
Rajčatový základ
Do mísy dejte vlažnou vodu a vlažné mléko. Přimíchejte cukr a rozdrobte droždí. Zamíchejte a několik minut počkejte, než kvásek vzejde. Přidejte olivový olej a nakonec mouku smíchanou se solí. Vypracujte hladké nelepivé těsto, mísu přikryjte a nechte ho kynout zhruba hodinu. Mezitím si připravte rajčatový základ smícháním rajčatového protlaku, česneku a bazalky. Dle chuti jej osolte a opepřete.
Z těsta vyválejte placku podle toho, jaký máte plech, případně jich můžete udělat více. Dejte těsto na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho rajčatovým základem a přidejte zvolené suroviny. Vložte plech s těstem do předem rozehřáté trouby na 220 °C a pečte pizzu, dokud její okraje nezačnou být zlatavé.
Tipy na chuťové kombinace
První z možných variant je spojení šunky, oliv, sýra a rajčat. Dále můžete vyzkoušet zkombinovat turistický salám, sýr, olivy, rajče a papriku. Třetí možností je kombinace sýra, šunky, rajče a jarní cibulky.