Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová polévka s rýží a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřová polévka s rýží a česnekem - postup přípravy

Hlavně v zimních měsících je vepřová polévka pokrmem, který zahřeje a zklidní organismus. Připravte si jednoduchý recept podle paní Lucie Vachové. Polévku budete mít uvařenou za pouhou hodinu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na kousíčky a dejte jej bokem. Očistěte, oloupejte a na kostičky nakrájejte mrkev a petržel. 

2. KROK

V hrnci rozpalte olej a osmažte na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku. Do hrnce přidejte maso a krátce jej orestujte. Poté přimíchejte nakrájenou zeleninu, polévku osolte a opepřete a vařte ji přibližně 1 hodinu.

Tip: Cibulku nechte pouze zpěnit. 

3. KROK

Zatímco se polévka vaří, ve vedlejším kastrůlku si uvařte rýži – potrvá to 20–25 minut. Po hodině vaření polévku dochuťte majoránkou, prosilujte do ní 3 stroužky česneku a nakonec přimíchejte rýži.

4. KROK

Poznámka: Na závěr můžete polévku dochutit tekutým kořením značky Maggi a rýži můžete vyměnit za kroupy.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů