Hrnková domácí pizza z kynutého těsta

i Zdroj fotografie: Andy Březinová
i Zdroj fotografie: Andy Březinová
i Zdroj fotografie: Andy Březinová
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Hrnková domácí pizza z kynutého těsta - postup přípravy

Domácí pizza je skvělý způsob, jak z běžné večeře udělat opravdový labužnický zážitek. Jednoduchý recept na hrnkové těsto včetně několika tipů na své osvědčené chuťové kombinace nám poskytla paní Andy Březinová.
1. KROK

Do mísy dejte vlažnou vodu a vlažné mléko. Přimíchejte cukr a rozdrobte droždí. Zamíchejte a několik minut počkejte, než kvásek vzejde. Přidejte olivový olej a nakonec mouku smíchanou se solí. Vypracujte hladké nelepivé těsto, mísu přikryjte a nechte ho kynout zhruba hodinu. Mezitím si připravte rajčatový základ smícháním rajčatového protlaku, česneku a bazalky. Dle chuti jej osolte a opepřete.

2. KROK

Z těsta vyválejte placku podle toho, jaký máte plech, případně jich můžete udělat více. Dejte těsto na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho rajčatovým základem a přidejte zvolené suroviny. Vložte plech s těstem do předem rozehřáté trouby na 220 °C a pečte pizzu, dokud její okraje nezačnou být zlatavé.

3. KROK

Tipy na chuťové kombinace



První z možných variant je spojení šunky, oliv, sýra a rajčat. Dále můžete vyzkoušet zkombinovat turistický salám, sýr, olivy, rajče a papriku. Třetí možností je kombinace sýra, šunky, rajče a jarní cibulky.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (78%) 136 hlasů
Nahlásit chybu
55 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt